Ads Top

Kickstarter-project voor Bluetooth bewegingsdetectie-lamp Light Eye

Light Eye is een Bluetooth LED-lamp met een bewegingssensor. Dankzij een Bluetooth koppeling met een smartphone of tablet houdt de lamp de omgeving goed in de gaten. Light Eye is de eerste dergelijke bewegingsdetectieledlamp die gebruik maakt van Bluetooth. Light Eye is compleet draadloos, de lamp schakelt de smartphone vanuit standby-mode in. De handige bijbehorende app is geschikt voor IFTTT, waardoor automatisch actie kan worden ondernomen wanneer de Light Eye beweging registreert.

Peter van der Glas probeert geld op te halen via Kickstarter en op die manier Light Eye. 'Ik gebruikte tot nu toe bewegingsdetectie apps, maar kon daar slechts binnen gebruik van maken. Bovendien had ik daar altijd een stroompunt bij nodig en werkten ze ‘s avonds niet. Dit bracht me op het idee voor Light Eye, een bluetooth bewegingsdetectie ledlamp zonder vaste bedrading die uitstekend geschikt is voor zowel binnen als buiten,' aldus de initiatiefnemer van het Kickstarter-project.

Light Eye combineert als gezegd een LED-lamp en bewegingssensor, die beiden dag en nacht werken. Zodra zich beweging voordoet zendt de Light Eye een bluetooth-signaal naar de smartphone of tablet. De Light Eye vormt in combinatie met een smartphone en de Light Eye-app een volwaardig beveiligingssysteem. Het is bovendien mogelijk een alarm af te laten gaan en foto’s of video’s te maken en die te verzenden naar een e-mailadres. Light Eye helpt op die manier bijvoorbeeld de diefstal van airbags uit auto’s die voor de deur geparkeerd staan te voorkomen, kan goed van pas komen op een boot, rondom het huis of zelfs in de achtertuin.

De Light Eye Bluetooth bewegingsdetectielamp heeft tevens een eigen app. Het is mogelijk alerts in te stellen en automatische acties te programmeren door middel van IFTTT. Voorbeelden zijn het automatisch inschakelen van Philips Hue verlichting wanneer de Light Eye beweging registreert of het inschakelen hiervan zodra de smartphone het huis verlaat. De Light Eye en smartphone of tablet maken gebruik van een stabiele Bluetooth-verbinding. De app is beschikbaar voor zowel Android als voor iOS.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.